U GEBRUIKT EEN VEROUDERDE BROWSER

U staat op het punt de website Eureka te bezoeken, een bijzonder samenwerkingsverband van Eindhovens Dagblad, Omroep Brabant en Studio040 rond het thema uitvinden en innoveren in Brabant. U maakt gebruik van een verouderde browser die de website niet ondersteunt.

Werk uw browser bij
Om deze website te kunnen bekijken, werkt u uw browser bij naar Internet Explorer 9 of kiest u voor een alternatieve browser zoals Google Chrome of Mozilla Firefox.

Onze excuses voor het ongemak.
 
1926-1930

BETERE ONTVANGST MET PENTHODE-RADIOBUIS

• 1926Uitvinding van de Pentode-radiobuis met vijf elektrodes, een baanbrekende ontwikkeling die een betere ontvangst mogelijk maakt.
• 1927De Overname van de röntgenfirma C.H.F. Muller in Hamburg betekent de start van de divisie Medische Systemen. Een jaar later brengt Philips zijn eerste draagbare Metalix-röntgenapparaat op de markt.
• 1927Philips produceert zijn eerste radiotoestel. In enkele jaren groeit het concern uit tot de grootste fabrikant van radiobuizen en radiotoestellen ter wereld.
• 1928Opening van de Philips Bedrijfsschool.
• 1930Ontwikkeling van het Van Arkel-de Boer-proces (A.E. van Arkel en J.H. de Boer), een chemisch proces voor het zuiveren van metalen als titanium, zirkonium en hafnium.
 
 
 
^ top

MINIWATT RADIOLAMPEN MET PENTODE-RADIOBUIS, 1934

De volgende bijdrage is afkomstig van Philips Company Archives

 

^ top